closeRenderHub Login
User Name or Email Address
create an account.
Password

show
reset my password
closeJoin RenderHub
Existing Members Login Here.
Email Address (we never share this)
User Name
Password
Retype Password
I acknowledge that I have read and agree with the RenderHub Terms of Use.
closeLogin Help
Enter the email address you used to sign up and we will send you a link to reset your password.
Email Address
You should recieve the email within a few minutes, be sure to check your spam box for the email.
 
RenderHub
3D Modelsmenu
meshModel Categories
People
Anatomy
Animals
Insects
Plants
Food
Clothing
Buildings
Interior Design
Furniture
Appliances
Photoreal Models
Cars
Motorcycles
Aircraft
Boats & Ships
Military
Weapons
Robots
Sci-fi
Technology
Movies & TV
RPG Models
Movie and TV 3D
dazDaz Content
Daz On Sale!
Characters
Clothing
Intimates
Footwear
Hair
Poses
Morphs
Props
Accessories
Shaders & Skin
Environments
3D On Sale!Free 3DHow To Sell 3D ModelsGalleryForumLearningWallpapers
HOME|FORUMS|GENERAL DISCUSSION

Ugly figures (only?) in DAZ-Studio (CLOSED)


Wed, Aug 04, 2021
NudeFan
artist
THIS JOB HAS BEEN COMPLETED SUCCESSFULLY AND IS NOW CLOSED
Ugly figures (only?) in DAZ-Studio



Until now
this happens twice to me.



 



All trouble
causing figures I found in RenderHub, therefore here a short description of the
problem, analysis and even a suggestion for a fix.



 



From a
certain time I noticed, that some figures I loaded looked more or less ugly,
especially very nice figures I bought appeared pretty different to the
promotional pictures.



 



Affected
were only G8 Females, other figures looked like before.



 



The G8F Base
figure appeared also a little different but wasn't ugly. Other figures had mainly
strange faces or the pectoral area showed either to large or even inverted breast.
Some figures could be accepted, others where that ugly that you can't use them
at all.



 



 



By chance I
checked in the first case the 'Currently used' Parameters and saw, that there a
figure had been loaded I didn't load. I set the parameters to zero and my
figures appeared like expected.



 



Somehow for
each G8F figure a shape had been loaded automatically.



Since this
figure was for free and not really my taste I had no big problems to delete it.
Since I had the original ZIP-File for this figure I could reproduce which files
belong to it and deleted the correct files.



 



 



In the
second case I bought a bundle with 5 figures where I already had one out of
them. So I installed the remaining 4 and checked them out.



One figure
out of them looked really nice, the others really ugly: Very small, sharp edges
in the faces the pectoral area showed almost no breast and for sure not in a
nice shape.



 



 



Since also
other figures I checked before appeared ugly after installing that bundle, this
old issue came into my mind. But here I did not succeed with checking the
'Currently used' Parameters.



 



So I did something
different: I loaded a raw G8F figure, saved it as 'Shaping Preset' (Take care,
that this file is uncompressed!)



Then I
opened it in a suitable editor like NotePad++ and saw a few 1000 line groups
like:



                                                {



                                                                "url"
: "name://@selection#PBMShouldersSize:?value/value",



                                                                "keys"
: [ [ 0, 0 ] ]



                                                },



Now I had to
search for the lines where the parameters behind "keys" were unequal [
[ 0, 0 ] ]. To ease this, I simply replaced all strings with "keys" :
[ [ 0, 0 ] ] with something like 'Ok' and searched then for the remaining lines
with "keys". Beside some issues with the eye lashes I found one line
like:



                                                {



                                                                "url"
: "name://@selection#Bad%20Girl:?value/value",



                                                                "keys"
: [ [ 0, 1 ] ]



                                                },



Then I searched
in the studio for the Parameter 'Bad Girl', it was set to 1, I set it to 0 and
my figures looked all like expected.



 



Since this
figure wasn't for free and it looked beautiful I didn't want to uninstall it.



I dig a
little in the folder structure of the studio and found under …\Data\DAZ
3D\Genesis 8\Female\Morphs\ a sub folder for the vendor and the figure with a
file like 'Bad Girl.dsf'.



I opened
this file and saw in the first few lines of it a block like:



                                                "channel"
: {



                                                                "id"
: "value",



                                                                "type"
: "float",



                                                                "name"
: "Bad Girl",



                                                                "label"
: " Bad Girl",



                                                                "auto_follow"
: true,



                                                                "value"
: 1,



                                                                "min"
: 0,



                                                                "max"
: 1,



                                                                "clamped"
: true,



                                                                "display_as_percent"
: true,



                                                                "step_size"
: 0.04



                                                },



 



Here I
changed the "value" to 0 and afterwards all figures appeared as expected
again.



 



If you face
similar issues, maybe this description may help you to fix it.



 





Wed, Aug 04, 2021
Hannes W
Germany

I faced the same and thank you for the message. I t helps a lot

Have a good time



YouTubevimeoArtStationDeviantArtredditInstagramfacebooktwitterPinteresttumblrCGSocietyBehanceLinkedindribbble